Екипът на СЗО посети втора болница в Ухан

Ръководеният от Световната здравна организация (СЗО) експертен екип, разследващ произхода на COVID-19, посети още една болница в китайския град Ухан, където са били лекувани някои от първите заразени, предадоха световните агенции.

Болница „Цзининтан“ беше една от първите в китайския град, приела пациенти, заразени от неизвестна тогава пневмония и лекарите са събрали проби от тях.

Това прави болницата ключова част от епидемиологичната история на болестта, отбелязва Асошиейтед прес. Членът на екипа Питър Дашак подчерта в Twitter, че това е „важна възможност да говорим пряко“ с лекари, които са се борели с вируса в този критичен момент.

Първите срещи на екипа с китайски учени се състояха вчера, преди екипът да посети Хубейската провинциална болница за интегрирана китайска и западна медицина.
СЗО заяви в четвъртък, че експертите ще посетят лаборатории, пазари и болници по време на престоя си в Китай. „Всички хипотези са на масата“, докато екипът се опитва да разбере произхода на вируса, подчерта организацията. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *