Лятото е сезонът на дините и това е един от най-консумираните плодове по време на жегите.
Оказва се обаче, че някои дини на пазара могат да бъдат изключително опасни за здравето. Хората започват да купуват сочните плодове още в началото на юли, но експертите препоръчват да започнете да ги ядете едва в края на август.
Това се дължи на факта, че ранните дини крият много опасности. Често производителите използват интензивна технология на отглеждането им, което води до натрупване на нитрати, които впоследствие в организма се превръщат в токсични вещества.
Учените предупреждават, че динята не трябва да се яде в големи количества. Динята се състои от 80% вода, затова е силен диуретик, който натоварва серизно бъбреците.
Именно затова не е подходяща за хора с камъни в бъбреците. Също така, не трябва да се консумира от пациенти с захарен диабет от първи тип, хора с нарушено храносмилане или диария, пациенти с пиелонефрит и при заболявания на панкреаса в острата фаза.
Експерти разкриха кога е най-добре да ядем диня
loading...