Експерт по антитероризъм: Безспорно е, че инцидентът в Мюнстер е атентат

Безспорно е, че инцидентът в Мюнстер е атентат. Това каза за Агенция „Фокус“ експертът по антитероризъм Христо Смоленов по повод инцидента в германския град Мюнстер. Бус се вряза в група пешеходци.

Той поясни, че това показва и стилистиката на инцидента, а именно камион, който се врязва в множество хора, които се разхождат спокойно в някои от европейските градове.

По думите му това като че ли е станало обичайно и като че ли дори медиите претръпват, а политическата класа се опитва да поставя въпросителни, дали е атентат и от кого е организиран.

„Все едно е дали е „Ислямска държава“, някои от събудилите се клетки на „Ал Кайда“ или е свободен агент, както ги наричат във футбола, или вълци единаци“, каза Смоленов. Той обясни, че вълк единак е човек, който е заразен с идеологията на тероризма, а самият тероризъм вече се е превърнал в една човекоубийствена практика.

Експертът коментира, че терорът има икономическа и идеологическа основа. Според него тук не могат да се хвърлят на едро обвинения срещу една или друга религиозна конфесия. „Тук става дума за човекоубийствената практика на един развихрил се пазарен тероризъм“, заяви Смоленов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *