Експерт разкри колко е давността на глобите от КАТ

От началото на тази година са станали над 2500 катастрофи с над 190 загинали. Изключително важно е децата да са с колан, ако детето е в скута на някой от родителите си, при едно рязко спиране, теглото му се увеличава с 20 пъти. Родители, пазете си децата, заяви Любка Маринова, експерт по пътна безопасност в сутрешния блок на БНТ.
„Давността на глобите от „Пътна полиция“ е 5 години“, разкри тя.
„Обръщаме прекалено малко внимание на човешкия фактор и да се отнасяме лекомислено с шофирането. Докато управляваме автомобила носим огромна отговорност. Не е чудно, че напоследък терористите използват колите като убийци. Ако сме невнимателни в колата ставаме неволно терористи“, каза автомобилният състезател Димитър Илиев.
„Ако попаднем на аквапланинг е късно да реагираме, трябва да внимаваме преди това. Ако шофирате бавно по магистралите когато вали, с към 90 км в час, е напълно безопасно и няма как да попаднем на аквапланинг. Тези със скъпите коли смятат, че няма как да попаднат на аквапланинг, напротив, колкото по широки са гумите на колата, толкова повече ги хваща“, завърши Илиев.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *