ЕКШЪН В ДУПНИШКОТО С. ДЯКОВО! След преговори, обкръжен в къща, убиец на куче се предаде на полицията

Издирваният за убийство на куче 50-г. Явор Рафаел Йонтов се барикадирал в семейна къща в с. Дяково и не пускал полицаите да влязат вътре. Жителите на селото се чудеха какво ли се е случило, като видяха вчера рано сутринта патрулна кола пред една от къщите.

Оказа се, че след няколкодневно издирване е открит безработният Явор, който преди няколко дни уби куче в жк „Бистрица“ с един изстрел от терасата на апартамента си. Той не допускал униформените в дома си, дошли да го задържат. След множество увещания мъжът се предал. Полицаите веднага му щракнали белезниците, а при извършения обиск криминалисти от РУП – Дупница открили три незаконни въздушни пушки.

На 10 август около 20,00 ч. Явор Йонтов застрелял бездомно куче пред погледа на жители на квартала и на деца, които играели в междублоковото пространство. Убитото куче било любимец на живеещите в бл. 88, които му сложили името Бамби. В деня на инцидента Явор Йонтов не пожелал да излезе от апартамента си да даде показания. Негови съседи го видели как се изнася от блока с личния си автомобил. От 11 август криминалисти го издирват и вчера го открили в с. Дяково. Доскоро той е работил като охранител, но в момента е безработен.

Екскметът на Дупница д-р Първан Дангов е извършил аутопсия на кучето. За деянието си стрелецът ще носи наказателна отгворност.

Четири дни след инцидента в жк „Бистрица“ неизвестен стрелец се опитал да убие един от двата домашни любимеца на маникюристката Десислава и съпруга й Мартин. Те живеят на ул. „Неофит Рилски“ в Дупница. Семейството отглежда две кавказки овчарки в специални клетки в двора на къщата си. Сцената се разиграла в понеделник около 20,00 ч.

На видеокамерите в двора на къщата е запечатан стрелецът, който пристигнал с лек автомобил пред дома на семейството, извадил пушка и прострелял в гърдите едно от кучетата, което за щастие е оцеляло и няма опасност за живота му.

Разтревожени и за собствения си живот, семейството позвънило на тел. 112 да търси помощ. На място пристигнали криминалисти от Дупница. Извикан е д-р П. Дангов да прегледа раненото куче. Десислава и Мартин дали показаня пред криминалистите.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Стрелецът се издирва от полицията.

Семейството наскоро се завърнало от гурбет в Гърция и си купило къща в Дупница. Десислава е родена в Бобов дол, а съпругат й е от Габрово.

Репортер на „Струма“ ги потърси в дома им, но не ги откри.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *