Екшън в Югозапада! Пребиха собственик на частен плаж

48-годишният Петър Илиев от Кюстендил, собственик на частния плаж „Плажна фиеста“, е с контузия на главата, след като роми го нападнаха с юмруци. До инцидента се стигна, след като мъжете от ромския квартал „Изток“ не били допуснати до плувния комплекс в неделния ден.
Още на входа тримата мъже започнали да се държат арогантно и да заплашват управителя на плажа, че имат права и не може да им бъде забранен достъпът до басейните. Той най-спокойно им обяснил, че не могат да влязат, тъй като в момента има частно парти.
Въпреки обясненията обаче, тримата разгневени роми скочили на бой. Само секунди по-късно след сигнал на телефон 112 на мястото пристигнали униформени от РУП – Кюстендил, които разтървали тримата мъже, налагащи с юмруци управителя на плажа. Ромите са на възраст 41, 42 и 43 години. Това са братовчедите Найден Филипов, Сашо Ангелов и Христо Маринов.
„Мъжете са нанесли удари в областта на главата на собственика на плажа. Ние получихме сигнала за скандала малко след 15 часа в неделния ден. Веднага побойниците бяха задържани, като и към момента са в ареста на полицията. На задържаните са съставени актове по УБДХ, работата по случая продължава. Уведомен е и дежурен прокурор“, уточниха от пресцентъра на ОДМВР – Кюстендил.
През целия ден вчера телефонът на Петър Илиев не отговаряше на опитите ни да се свържем с него. На входа на плажа беше съпругата му д-р Кръстева, която е стоматолог. Тя отказа да бъде снимана, заяви също, че и съпругът й не желае да коментира случилото се. „Изключително неприятен инцидент. Какво значи, че ромите имат права и ми говорят за интеграция, а се държат арогантно. Нямам думи“, коментира още тя.
Вчера дежурен съдия е преобразувал случая от УБДХ в наказателно от общ характер дело, тъй като контузията на главата се счита за средна телесна повреда.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Лиза Мишпека

    Манговците са се вмирисали и са искали да се изкъпят, че Айшетата не им пускат, а душове в маалата нема!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *