Екшън на метри от полицията! Непозната жена хвърли Николай в лапите на озверял съпруг

Една година условна присъда с тригодишен изпитателен срок наложи Районен съд – Разлог над сръбския гражданин Неманя Несторович за нападение над полицай от РУП – Банско. 26-годишният сърбин бе изправен на подсъдимата скамейка с обвинение за извършено престъпление по чл. 129 от Наказателния кодекс – за нанасяне на средна телесна повреда.

Мъжът получи по-леко наказание, след като се призна за виновен, и делото бе решено със споразумение между страните.

Неманя Несторович е задържан преди девет дни в Банско, след като проявил агресия към полицейския служител от местното районно управление Николай В. и чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на лицето му счупил лявата челюст. Инцидентът станал в близост до полицейското управление, в района на кръстовището на улица „Глазне“ и ул. „Хаджи Вълчо“ в Банско.

Докато изпълнявал служебните си задължения, полицейският служител забелязал, че обвиняемият бие жена си, и се притекъл на помощ. Опитвайки се да го успокои, сърбинът обърнал агресията си към полицая и го ударил в с юмрук в лицето. Заради нападението над длъжностно лице той е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Задържането му е удължено с прокурорско постановление до 72 часа.

При извършения медицински преглед на полицая е установено, че има счупване на челюстта и на сърбина е повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда. В хода на работата по случая са събрани достатъчно доказателства за виновността на обвиняемия.

След приключване на разследването се постига съгласие между страните за решаване на делото чрез споразумение. Несторович признал вината си изцяло и декларирал, че се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред и желае то да бъде разгледано по бързото производство.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *