Елитът на световните ски пристигна в Банско! Водещият ни алпиец Алберт Попов от вчера тренира по пистите в курорта

Елитът на световните алпийски ски при мъжете вече е в Банско, където в петък, събота и неделя ще се проведат стартовете от програмата на Световната купа. От вчера започнаха и официалните тренировки на състезателите, които вече пристигнаха в Банско.

В курорта от вчера тренира и водещият ни алпиец Алберт Попов, който пристигна  предния ден. Трасетата вече са напълно готови, изградена е и трибуната за публиката, която е за над 3000 души.  От днес започва и работата по издигането на сцената в центъра на Банско, където ще се състои официалното откриване на Световната купа и награждаването на победителите от трите състезателни дни. 

От утре пътят за ски зоната от кръстовището на ул. „Пирин“ с улица „Пещерите“, до местността Шилигарника за времето от 07:00 часа до 16:00 часа ще бъде затворен за автомобили. Ще бъдат пропускани само МПС-та с пропуски. Мярката е с цел осигуряване безопасността на движението и охраната на обществения ред по време на мероприятието, както и безпрепятственото придвижване на състезателите и гостите. Временната организация за движението на моторни превозни средства важи и за кръстовището на ул. „Пирин“ с ул. „Найден Геров“.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. Ралица

    Най-накрая дойде Световната купа, толкова време я чакам. Страшно много се вълнувам от това събитие, нямам търпение да съм в Банско и да гледам спусканията, стискам палци на Алберт, ще смаже конкуренцията, убедена съм.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *