ЕМОЦИОНАЛНА СРЕЩА! Съученици от най-успелия набор ‘68 в с. Елешница два дни се веселиха за общ юбилей

Съучениците от най-успешния набор 1968 от ОУ „Бр. Миладинови“ в разложкото село Елешница се събраха на среща на випуска за юбилея, който всички закръглят тази година, и се веселиха две денонощия без почивка. Почти всички от двата класа на випуска, израснали заедно още от детската градина в селото, планираха ваканция и свободни от ангажименти дни, за да се се включат в срещата.

Двигатели на сбирката станали Нели Паланкова, национален специалист по обучение в Канадската агенция по инспекция на храните, която от години живее в Отава, психологът в благоевградската Математическа гимназия и докторант по социология в ЮЗУ Ваня Алексиева, Светлана Адамичина, инженер, гл. учител в ПГ по транспорт в Разлог, Яна Булакиева, детски учител в Сандански, Мариела Аршинкова, която работи в голяма мандра, и Величка Адамичина, която има семеен бизнес с производство на мебели от дърво. Шестте дами десетина дни наред се срещали, за да уточнят всички детайли около сбирката, и напълно заслужено получили отлична оценка от съучениците си за старанието и усилията.

От Канада Нели Паланкова донесла украса за заведението, в което насрочили срещата, за да бъде изживяването им наистина специално. Не пропуснали да поканят и класните си, началната учителка Елена Аршинкова, която вече е на 83 г., но уважила учениците си, и Стоянка Проева, бивша зам. директорка на школото и учител по математика и физика, която заради болест не успяла да се отзове на поканата. За усилията им да ги направят успешни българи бившите ученици от набор `68 им благодарили с красиви букети. Знак, че преподавателите наистина са постигнали целта си, е фактът, че в целия випуск няма безработен и всички са отлично реализирани в сферите, които са избрали.

За жалост окръжният съдия Красимир Аршинков не успял да вдигне наздравица със съучеиниците си, тъй като със семейството си бил в Гърция. Отсъствали и Светлана Бакъшева, съсобственик на софийска агенция за земеразделяне, и Генчо Мицин, който е завършил минно дело в Санкт Петербург и работи в столицата.

Емоционалното парти обаче не пропуснали Ели Манева, една от красавиците на випуска, днес известна столична коафьорка, Владимир Папазов, капитан І ранг на презокеански кораби, Красимир Андасаров, IT специалист в голяма компания в София, акушерката Ани Аршинкова и др.

Спомените от детството и разказите за настоящето нямали край и една вечер не стигнала на съучениците от набор `68, затова на сутринта само се преоблекли и отново се събрали на кафе, преляло в обяд и отново във вечерно парти, с пожелания за нова среща догодина.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *