Ердоган: Турция ще си има своя ваксина до края на април

Президентът на южната ни съседка Реджеп Таип Ердоган обеща до края на април Турция да има своя ваксина. Той говори чрез видеовръзка на церемония по откриването на моста Кьомюрхан в източна Турция, предава БНР.

„2020-та беше трудна година и за нашата страна, и за човечеството. Трябваше да носим бремето на пандемията във времена на сериозни предизвикателства в сферите на сигурността и икономиката. Превързахме раните на нашата нация и 2021-ва ще бъде нова година във всеки смисъл. Вярвам, че ще преодолеем епидемията с ваксините, които внасяме, а най-много до края на април ще имаме и наша собствена ваксина. След като преборим корона вируса, ще можем да се фокусираме върху основните ни цели“, каза турският президент на откриването на моста.

Вчера Ердоган съобщи, че Анкара води преговори с Германия за съвместно производство на ваксина срещу коронавируса. Турция и германската компания Байонтех, която е собственост на германския гражданин от турски произход Угур Шахин, сключиха сделка за до 30 милиона дози от ваксината, а на 30 декември в Турция пристигна първата пратка от ваксината Коронавак на китайската компания СиноВак.

Вчера Турция регистрира 15 заразени с новия бързо разпространяващ се щам на коронавируса и наложи забрана за влизане на британски граждани. В момента в страната е наложена карантина, която е в сила от новогодишната нощ и ще продължи до 5 часа сутринта на 4 януари.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *