Ето какво време ни очаква днес

Жълт код за дъжд и снеговалежи е обявен за цялата страна днес.

Снеговалежи ще има днес в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София – град, София – област, Перник и Кюстендил. Там количествата ще са между 10 и 25 л/кв. м., а снежна покривка в планинските райони – до 10 см. През втората половина от деня валежите от югозапад ще спират.

В четири области – Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян, се очакват значителни валежи предимно от дъжд, а в планинските райони в нощните часове и от сняг. Количествата ще са между 20 и 30 л/кв. м. Снежна покривка в планината ще бъде до 10-15 см.

Интензивни валежи от дъжд се очакват в областите Кърджали, Хасково, Сливен, Стара Загора, Ямбол, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Добрич, Варна, Бургас и Силистра. Количествата ще са между 20 и 30 л/кв. м.

В сутрешните часове в централните райони на Северна България е възможно да се образуват поледици.

Пътните настилки са мокри, заснежени, а по усойните и планински райони частично заледени, обработени и проходими при зимни условия.

Още преди обяд от югозапад валежите ще отслабват до вечерта и ще спрат, най-късно привечер в Североизточна България, сочи прогнозата за времето на НИМХ при БАН.

Вятърът ще е умерен, в Източна България до силен и ще се ориентира от северозапад.

Минималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса, в Източна България – до 12 градуса.

Максималните температури в крайните югозападни райони, Горнотракийската низина и по Черноморието ще са между 9 и 14 градуса, в останалата част на страната – предимно между 1 и 6 градуса.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *