Ето какво каза бившият директор на отдел „Убийства“ към МВР за случая с брутално убитата журналистка

Човек не може да извърши подобни действия, ако не е с психопатия, а такива хора обикновено не умеят да прикриват действията си. А и едва ли това е първото му деяние срещу жени. Това коментира в сутрешния блок на bTV бившият директор на отдел „Убийства“ към МВР Ботьо Ботев.

По думите му става въпрос за инцидентен случай, а не за подготвян или организиран такъв. ,,Това е инцидентен случай, извършен от човек с психопатни отклонения. Така че най-вероятно се касае за изолиран случай. Няма никаква подготовка или организация. Всичко е станало съвсем инцидентно. Освен това трябва да спомена, че този район е изключително благодатен за престъпления. Това е район, в който обикновено престоят на такива типове като клошари, наркомани, безделници е нещо нормално. Просто условията позволяват за пребиваването на подобни хора“, сподели още Ботев.

В тази връзка експертът не смята, че в извършеното престъпление трябва да се търси близък човек или някаква професионална свързаност с работата на жертвата.

,,Това е изключително труден за разкриване случай. Всички се стараят да стигнат до намирането на извършителя, но това е търсене на игла в копа сено. Притискането по случая влияе много на работещите. Такъв случай не се решава в кратки моменти. Благоприятното е, че трупът е бил намерен много бързо“, добави Ботев.

Той напомни, че преди 15-20 години е имало жестоко убийство на млада жена в кв. „Чародейка” в Русе, което е останало неразкрито. Имало е и два случая на серийни убийства на жени по сексуални подбуди в София, жертвите били подбирани на случаен принцип. Работата по подобни престъпление е изключително трудна, търси се игла в купа сено, предупреди Ботьо Ботев.

,,Трябва да се внимава с обществения отзвук по тази тема, тъй като той би могъл да доведе до укриване на извършителя“, завърши Ботьо Ботев.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *