Ето какво могат да ви причинят хапчетата за сън

Животът на съвременния човек бие с такова темпо, че без лекарства за сън много хора просто не си представят, че ще се справят. Данните на Световната здравна организация посочват тъжния факт, че все повече и повече жители на западноевропейските държави приемат хапчета, за да подобрят качеството на съня си.

Много хора страдат от преумора, редовно получават стрес, което води до депресивни разстройства и в резултат на това – до безсъние. Повечето хора предпочитат да се борят с безсънието по най-бързия и достъпен начин – като пият хапчета за сън. Очевидно е, че това е най-бързият и лесен начин за заспиване преди следващия работен ден.

Но колко този начин за бързо заспиване е безопасен за човешкото тяло?

Както беше установено от група американски учени, редовното приемане на хапчета за сън всъщност не е толкова безвредно за човешкото тяло, пише zdrave.to. Изследването отбелязва, че редовното използване на сънотворни хапчета може да доведе до пристрастяване само за две седмици.

Прилагайки този вид лекарство, човек в замяна на здрав сън получава наркомания, която е сравнима с алкохолната зависимост.

Друг забележим страничен ефект е значителното намаляване на ефикасността на мозъка на следващия ден след приемане на такова хапче.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *