Ето какво намериха спецченгетата в колата на корумпираната шефка на „Подуяне“

От пресцентъра на МВР разпространиха снимки на парите, които са били открити в автомобила на директора на дирекция от Столична Община, район „Подуяне“.

Вчера въпросният шеф, който по информация блиц е главният юрисконсулт на района Лилия Геринска, е арестуван в столичния квартал „Овча купел“ с подкуп в размер на 10  000 лева. Подробности по случая съобщиха днес ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова и директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов. Ръководният служител е началник-отдел от Столична Община, установена е за получаване на подкуп „за да наруши свои служебни задължения. Поръчката се развива в срок от няколко месеца. Размерът на паричната сума, получена вчера, е 10 000 лева, като обвиняемата е получила 5000 лева за същата обществена поръчка. Сумата е предадена от представител на дружество, спечелило обществената поръчка.

Срещу задържаната ще бъде повдигнато обвинение. Наказанието, което е предвидено в НК, е до 8 години лишаване от свобода и глоба от 10 000 лева“, допълни Русинова и уточни, че по делото са налице доказателства и за други обществени поръчки, за които длъжностното лице е получавало парични суми, но предвид краткия период от време, анализът и повдигането на тези обвинения предстоят идните дни.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *