Ето какво се падна на зрелостниците на днешната матура

Министерството на образованието и науката тази сутрин в 6.30 часа беше изтеглен изпитният вариант за втория задължителен зрелостен изпит в 12-и клас по избор между 13 учебни предмета. Това съобщиха от МОН.

Вариант 1 се падна на втората матура по предмет по избор. Изтегленият номер на варианта ще важи за изпита по всеки предмет.

Сред предметите, по които ще пишат зрелостниците на матурата, са биология, география, история, математика, английски език, както и още чужди езици.

Държавният зрелостен изпит в 12-и клас започва в 8.00 часа и продължава четири астрономически часа, а за учениците със специални образователни потребности – шест часа.

Зрелостниците трябва да заемат местата си най-късно до 7.45 часа и да пишат с черен химикал.

Над 55 000 дванадесетокласници се очаква да се явят на втората задължителна матура.

В 9.00 часа, отново в МОН, ще бъде изтеглен изпитният вариант за националното външно оценяване по математика за седмокласниците.

Изпитът за седми клас ще започне в 10.00 часа. Той се състои от два модула. Първият модул съдържа 20 задачи от два вида – със структуриран отговор и със свободен отговор. Продължителността му е 60 минути, а максималният брой точки, който могат да получат учениците, е 65.

Вторият модул се състои от четири задачи с отворен отговор, от които две задачи с кратък числов, символен или словесен отговор и две задачи – с описание и аргументация на решението. Продължителността на този модул е 90 минути, а правилното решение на задачите носи 35 точки.

Максималният резултат от двата модула е 100 точки.

Седмокласниците трябва да носят със себе си съответните принадлежности по математика и да пишат със син химикал. Очаква се на изпита по математика да се явят над 57 000 седмокласници.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *