Ето какво се случва два месеца след мистериозната смърт на Асен в Сърбия!

Пълно безхаберие демонстрират външно министерство и посолството на България в Сърбия по случая с мистериозно загиналия в Белград оператор Асен Петров.

Младежът бе открит мъртъв на 4 януари под висока сграда на ул. „Милотина Миланковича“ в Белград. Два месеца след трагедията служителите дори не са си направили труда да разберат дали тялото на младежа е предадено в България.

„Не сме се интересували какво се е случило. Имаме поне 1000 такива случая на ден“, отговориха от външно министерство, цитирани от България днес. Оскъдна и противоречива е информацията, която получават и близките на младежа.

Именно затова те настояват за ново разследване, като се включи и версията за насилствена смърт, а не само самоубийство или нещастен случай. „Асен не може да е посегнал сам на живота си. Това беше най-позитивният и жизнерадостен човек, който познавах. Страхотно младо момче, възпитано и вечно усмихнато.

Настояваме за ново разследване на случая“, това разказаха близки на мистериозно загиналия в Сърбия Асен Петров. За пътуването му до Сърбия се знае, че Асен трябва да посрещне Нова година с приятели в Белград. Младежът е бил на ски и сноуборд в Копаоник, известния зимен курорт в съседна Сърбия. Трябва да се върне в България на 6 януари. Казва на близките си, че ще пътува дотам с кола. Няколко дни преди да бъде съобщена смъртта на младежа, близки и приятели го издирваха под дърво и камък.

Още тогава бяха споменати имената на две момичета – Борислава Ненкова и Михаела Маринова, които уж били с него. „Изключително съмнително и съшито с бели конци е всичко, от начало до край! Млад човек със сума ти приятели тръгва за някъде, без да каже на никой, взимайки със себе си 2 момичета, които също така никой не познава“, чудят се приятелите на Асен.

Информацията, че младежът е пътувал в компанията на двете девойки, потвърждава и собственика на апартамента в Белград, нает за престоя на Асен. При регистрацията в интернет той посочва, че с него ще бъдат тези две момичета и вписва имената им. Впоследствие обаче се оказа, че такива жени не съществуват в приятелския кръг на оператора. След пътуването си в Сърбия Асен има уговорка да се види с приятели в Банско. Факт, който допълнително обърква приятелите на момчето.

„Кой ще си прави бъдещи планове, ако смята да се самоубива“, питат риторично близките на загиналото момче и с огорчение добавят, че „Сръбските власти са експерти в дезинформацията и проточването за прикриване на реални следи“. „Много хора усещат, че нещо не е както трябва.. Версиите хем са сходни, хем се разминават, адски оскъдни и нелогични са…“, убедени са близки на Асен.

Едно от основните разминавания според тях е, че според официалната информация Асен е открит мъртъв на 4 януари в 23.40 часа вечерта, а напуска апартамента на следващия ден, след като оставя ключовете на хазяина си в помещението, в което е отседнал, в безупречен вид. От полицията в Белград потвърдиха, че в кръвта на Асен са открити над 2 промила алкохол. Разследващите предполагат, че Асен може да е имал лична драма и след като е приел голямо количество алкохол, да се е хвърлил от блока. Не се изключва и възможността да се е подхлъзнал и да е паднал случайно.

„Не изключваме напълно възможността Асен да е бил бутнат, но в тази посока не бяха открити никакви улики“, споделиха още от полицията в Белград.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *