Ето какво ще се случи с тялото ви, спрете ли месото

Дали спасявате животните, обичате предимно зеленчуци или просто искате за известно време да спрете да консумирате месо, за да постите – няма значение. Важното е, че ако прибегнете до това, започват интересни промени в здравословното ви състояние и външния ви вид.

Ако се откажете от месото някакви неща в тялото ви, кожата ви и здравето ви обезателно ще се променят.

В следващите редове ще ви покажем какво точно може да очаквате.

Ще отслабнете

Обикновено порциите месо, които консумираме, са прекалено големи. В същото време червеното месо е доста калорично, а бобовите култури например съдържат почти същото количество протеин, но 2 пъти по-малко калории.

Килограмите може да не изчезнат веднага, но с времето ще усетите разликата.

Балансът на стомашната киселина се възстановява

Здравето ви до голяма степен зависи именно от баланса на стомашната киселина. За да се усвои червеното месо например, киселинността в организма се повишава, а това може да доведе до киселини, язви, подагра и лош сън.

Забравете за издуването на корема

Месото се усвоява по-бавно от другите продукти и е нормално след консумация да почувствате тежест, подуване, газове и дори болки.

Състоянието на кожата ви ще се подобри

Вместо месо наблегнете на плодове и зеленчуци, съдържащи витамините А,Ц и Е (цитрусови плодове, ябълки, моркови, зеле, малини, червени чушки, домати). Те успешно ще оправят кожата ви, която е окислена заради консумацията на месо.

По-нисък холестерол

Кардиолозите препоръчват да получавате не повече от 5-6% от дневните калории от наситени мазнини. Това количество намалява риска от повишаване на холестерола, като води до натрупване на плаки в стените на артериите. Повишава се рискът от коронарна болест на сърцето, инсулт и други сърдечно-съдови заболявания.

Намалява се рискът от рак

СЗО класифицира червеното месо като възможен канцероген, тоест продукт, който увеличава риска от рак.

Готвенето му на високи температури ускорява производството на съединения, които могат да причинят рак на червата.  Колбасите пък съдържат нитрати, които допринасят за развитието на рак.

Намалява се рискът от Алцхаймер

Червеното месо съдържа голямо количество наситени мазнини, които повишава риска от затлъстяване, диабет и заболявания на сърдечно-съдовата система, както и от Алцхаймер. Това се дължи на факта, че в мозъка се натрупва повече желязо, което провокира болестта.

Ще станете по-енергични

Организмът няма да изразходва енергия за усвояване на месо. Тежестта в стомаха ви ще изчезне и ще сте много по-весели. /jenata.blitz.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *