Ето кой не бива да яде любимата райска ябълка

Райската ябълка е един от любимите ни плодове през есента. В нея се съдържат изключително много полезни вещества, успяващи да подсилят имунната ни система. В плода има огромни количества витамини A, C, B, както и много други микроелементи – магнезий, калий, фосфор, желязо, йод. Ако не приемате достатъчно витамини, райската ябълка е в състояние да балансира това. Заради високото си съдържание на йод, плодът е може да ни предпази от проблеми, свързани с щитовидната жлеза.

Райската ябълка оказва благоприятно въздействие и върху работата на стомашно – чревния тракт и това е в резултат на ниската концентрация на киселини. Хората, които страдат от заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, е препоръчително да се възползват от свойствата на този дар от природата. Консумацията му има диуретичен ефект и облекчава отоци, причинени от лоша сърдечна функция. Независимо от всички тези ползи, за които споменахме, съществуват хора, които не е препоръчително да ядат плода.

Кой НЕ бива да яде райска ябълка? Хората, които страдат от хроничен запек, в никакъв случай не е препоръчително да консумират от този плод. В райската ябълка има високо съдържание на танин, способен да провокира остра обструкция.

Ако страдате от заболявания на дванадесетопръстника, също не е препоръчително за вас да се изкушавате от вкусовите качества на тази храна. Имайте предвид, че стипчивостта на този плод би могла да забави метаболизма.

Ако имате склонност към напълняване, не е добра идея да включвате ябълката в менюто си. Малките деца също не е препоръчително да похапват от плода, тъй като той стимулира образуване на вискозна слуз в червата.

А това, на свой ред, може да доведе до известни проблеми с храносмилателната система. Бременните жени е препоръчително да се ограничават в консумацията на райска ябълка, защото е възможно плодът да отключи алергии. Надяваме се да сме ви били полезни и благодарение на споделената с вас информация да сме успели да отговорим на част от въпросите, които имате, по отношение на плода.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *