Ето с кои афродизиаци можете да повишите либидото си

Ходенето на ресторант е едно от нещата, което мнозина направиха с половинката си за Свети Валентин. Приятната обстановка, романтиката на свещите и музиката могат да допринесат значително за подобряване на настроението. Освен тях, менюто също е много важно, защото има храни и напитки, които покачват либидото. Афродизиаците са храни, които имат способността да повишат сексуалното желание и да подобрят самия акт. Заради това, че съдържат вещества, които влияят положително на либидото, фармацевтичната индустрия ги използва широко в някои свои продукти. Ето някои доказани афродизиаци, които да опитате, за да подобрите интимния си живот:

1. Мака
Коренът е вид сладък зеленчук, който има свойствата да повишава либидото. Отглеждан в Южна Америка, той неслучайно се нарича още „перуанската виагра“. Той е най-големият афродизиак от семейството на броколите, зелето и други кръстоцветни. Според данните от проучване, публикувано в Ncbi, консумацията на прах от мака подобрява еректилната функция и покачва желанието за секс. Суперхраната може да помогне и при хора, които приемат антидепресанти. Обичайно те имат понижено желание за интимни ласки, но след прием на мака това се променя. Друго изследване, цитирано от „HealthLine“, показва, че приемът на мака (от 1,5 до 3,5 мкг на ден) за няколко седмици, подобрява качеството на секса.

2. Сминдух
Подправката с по-специфичен вкус и мирис, не се харесва на всеки, но може да ви помогне в интимния живот. Тя повишава сексуалното желание както при мъжете, така и при жените. Ястията, овкусени със сминдух, които консумирате, могат да повишат производството на хормоните на секса – естроген и тестостерон. Според резултатите от малко проучване, цитирано от Ncbi, мъжете, които приемат по 600 мг екстракт от сминдух за близо 6 седмици получават повече оргазми и се справят по-добре в леглото. Подправката е чудесна, но трябва да внимавате, защото в по-големи количества може да раздразни стомаха.

3. Авокадо
Друга суперхрана, която е всеизвестна с множеството си ползи за здравето. Освен така популярното й антиоксидантно действие, тя е известна и с това, че може да повиши либидото. Авокадото е плод, богат на калий, витамин В6 и фолиева киселина. Антиоксидантите в него повишават мъжката потентност и в миналото ацтеките го наричали „дървото на тестисите“. Той съдържа и незаменима аминокиселина – фенилаланин, която действа като афродизиак и увеличава количеството на ендорфини в тялото – хормони на щастието.

4. Банани
Сладкият тропически плод, любим на доста хора, също може да повиши либидото на мъжете и жените. Първо, те са богати на протеини и въглехидрати, чрез които получаваме повече енергия, необходима за секс. Това се дължи и на веществото бромеалин. Въпросният ензим насърчава производството на тестостерон. Освен бромеалина, калият, магнезият и витамините от група В в бананите, също благоприятстват за увеличаване на либидото и подобряване на сексуалната функция.

5. Бадеми
Идеалното допълнение към алкохола, който пиете с половинката си. Доказано е, че те са най-добрият афродизиак за мъжете, защото техните вещества повишават тестостерона. От друга страна, в миналото вярвали, че ароматът на бадеми възбужда жените. Според Джули Ъптън, специалист по хранене и диетика, минералите в бадемите като цинк и селен, са от особено значение за репродуктивните функции на мъжете и жените. Те са богати още на магнезий, витамин Е, протеини и фибри, които също засилват сексуалното желание.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *