Ето я истинската причина за провалите на Гришо

Григор Димитров сякаш от ден на ден върви все по-надолу и по-надолу в тениса. Вече почти всеки, който го хване, го бие и прави за резил. Така беше и рано тази сутрин, когато Гришо яде бой от 405-ия в света Кевин Кинг на турнира в Атланта, САЩ.

Причините за провалите на най-добрия ни тенисист са много – здравословни, психически и т.н. Българинът отдавна е измъчван от болки в рамото, и въпреки съветите на много хора да се оперира, той продължава да играе на обезболяващи инжекции, пише блиц.

Гришо остана и без жена до себе си, което вероятно също оказва влияние за понижената му форма.

Но има и една друга причина, която никак не е маловажна. Откакто скъса отношенията си с мениджърската агенция на Роджър Федерер – Team8, Григор тръгна по кривата пътека и никакъв го няма и до днес. Всичко това се случи в началото на декември 2017 година.

Преди да приключи с агенцията на най-добрия тенисист в света, нашето момче записа последните си големи успехи. Първо през август спечели титлата на силния турнир в Синсинати, а в средата на ноември същата година триумфира на годишните финали на ATP-Лондон. Двайсетина дни след този си триумф Григор прекрати връзката си с мениджърската агенция на Федерер. И сложи край на победите си. Тогава той беше №3 в световната ранглиста, в момента е на 53-а позиция…

Team8 бе създадена в края на 2013 година от рекордьора по титли от Големия шлем и неговия дългогодишен агент Тони Годсик с идеята да привлекат едни от най-добрите спортисти от целия свят.Първият им клиент бе Хуан Мартин дел Потро, а Димитров се присъедини от 1 януари 2014 година.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *