Ето 5 причини да ядем лимони всеки ден

Лимонът е сред най-популярните цитрусови плодове.
Той е известен с високото си съдържание на витамини и с големите ползи за здравето ни, тъй като пречиства, тонизира, успокоява. 
Вижте 5 причини да ядем лимони всеки ден:

Лимоните доставят на организма големи дози витамин С
Той е най-богатият на витамин С цитрусов плод. Достатъчен е сокът от един-единствен лимон, за да покрием дневната си нужда от този витамин. Кората му съдържа почти двойно количество от витамина, който е и мощен антиоксидант, предпазващ костите, кръвоносните съдове и кожата.

Забавят растежа на раковите клетки
Като отличен източник на антиоксиданти, лимоните и лимоновият сок могат да помогнат за борбата с образуването на свободни радикали, за които е известно, че причиняват рак.

Поддържат здравето на сърцето
Консумацията на чаша лимонова вода на празен стомах е просто и достъпно средство. То ще предотврати полепването на мастни отлагания по стените на артериите и ще понижи нивото на лошия холестерол. Освен това ще регулира кръвното налягане и ще подобри циркулацията на кръвта.

Предотвратяват бъбречните камъни
Изследванията показват, че сокът от лимоните, съдържащи цитрат, блокира образуването на твърди субстанции в бъбреците.

Подобряват храносмилането
Лимоновият сок помага за изчистване на непотребни хранителни материали, тъй като плодът увеличава скоростта на отделяне на урина. Това кара токсините да се разграждат с по-бързи темпове.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *