Жителите на Баланово вече ще плащат и такса за канална вода по 11 ст. за кубик

Част от жителите на дупнишкото с. Баланово с по-високи такси за вода ще плащат и за канална вода след решение на ОбС. От Басейнови дирекция – Благоевград са издали разрешително на община Дупница да използва и поддържа мръсен канал в селото, изграден през 1984 г. Каналът е само в половината село и до момента жителите на улиците, на които има канализация, не са плащали за канална вода, но вече ще плащат по 11 ст. без ДДС на куб.м след решение на ОбС.

Общината ще прехвърли канализацията на ВиК – Дупница, като предприятието се задължава да поддържа водното съоръжение. Експерти и специалисти са обследвали канала и е установено в кои части на селото е изграден и кои абонати на ВиК го използват. До момента тези абонати са плащали на ВиК само питейната вода по 78 ст. на куб.м, а след решението на ОбС цената скача на 1 лв.

Жители на Баланово, след като разбраха за по-високите такси за водата, коментираха: „Питейната вода не става за пиене и готвене. Толкова години ходим с туби до с. Ресилово и до с. Бистрица да пълним вода. Вместо да подобрят качеството на водата, която плащаме всеки месец, те ни товарят с още пари и за канална вода. Има ли пречиствателна станция, която да я пречиства, та да ни искат по-високи сметки“, питат жителите на Баланово.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *