Топ теми

Жителите на брезнишкото село Вискяр излизат на протест с искане за вода

Жителите на брезнишкото село Вискяр утре излизат на протест заради продължаващото от началото на тази година тежко безводие. Създаден е Инициативен комитет с председател Цветелина Пламенова, а недоволните в 17 ч. в неделя ще преградят междунаридния път София- Стрезимировци при разклона за селото.

„Искаме да се нормализира водоснабдяването от помпената станция, вода има, но преди време помпите бяха взети и на тяхно място са монтирани неподходящи. Така ние не знаем кога водата ще потече от чешмите ни, за колко време и дали въобще ще дойде. Многократно сме подавали сигнали до ВиК – Брезник и до ВиК – Перник, но до момента проблемът остава нерешен“, заяви за „Струма“ Пламенова. По думите й селото е жизнено, в него живеят целогодишно много млади семейства с деца, а през лятото то е пълно с малчугани.

Организаторите на протеста ще излязат на пътя с искания „Водата е човешко право“, „Не искаме много, искаме вода“ и др. Те се надяват че най-после ще бъдат чути и отговорните фактори ще вземат мерки за решаване на проблема.

    КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *