Завършват до неделя 600-метровата отсечка край Симитли

До неделя се очаква да бъде завършена 600-метровата отсечка край Симитли, с което ще се облекчи трафикът в посока София от Банско и от ГКПП „Кулата“. Това стана известно по време на посещение на служебния министър на регионалното развитие и благоустройстовото инж. Виолета Коритарова и на председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Йордан Вълчев.

„Всички знаем, че трафикът на пътния възел край Симитли е много голям, защото се събират два потока от „Кулата“ в посока София и от Банско в посока София“, каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Коритарова посочи, че това, което е възможно да бъде извършено към момента, е да бъде асфалтирана 600-метрова отсечка, която ще позволи лесно събиране на трафика от двете направления. 

Работи се по проект, според който в участъка на път Е-79 преди АМ „Струма“ в посока София в района на Симитли ще има три ленти. По думите на инж. Вълчев това е начало на подготовката на продължение на последния участък от Лот 3.1 през Кресненското дефиле. Пред журналисти председателят на АПИ каза, че до неделя, 7 юли, трафикът в посока София на прибиращите се от Банско и от Гърция ще бъде облекчен.

Във връзка с изграждането на последния участък от АМ „Струма“ през Кресненското дефиле инж. Вълчев каза, че вече започва първият етап, а именно проектирането. Прогнозно етапът на проектиране е една година, което означава, че догодина лятото може да започне началото на строителството, посочи председателят на АПИ и отбеляза, че проектирането е тежко, тъй като това е един от най-тежките участъци. 

Днес министърът на регионалното развитие посети община Симитли, за да инспектира обекти, които се изпълняват с финансиране от инвестиционната програма за общински проекти със средства от държавния бюджет. В Крупник инж. Коритарова инспектира реконструкцията на парка в центъра на селото, а в Полена реконструкцията на спортно игрище. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *