Заедно с Ат. Ласков босът на „Вихрен“ Коко Динев изхвърли и петричкия Джаич, дясната му ръка Г. Бачев се заема с ДЮШ

„Беласица“ взе дербито на крайния Югозапад с 2:0 срещу „Вихрен“, а третата поредна издънка на гладиаторите стана повод за първата треньорска смяна в Трета лига. Веднага след мача босът на санданчани Коко Динев изхвърли наставника Атанас Ласков и петричкия Джаич Николай Димитров и от днес се очаква да встъпи в длъжност като старши Здравко Лазаров-Електричката. Новината потвърди вчера главният селекционер на курортистите Георги Бачев. Ласков и Димитров си тръгват, Лазаров ще се занимава с първия тим. Аз ще се грижа за решаване на проблемите около клубната ДЮШ. Нищо фатално не се е случило. Просто взехме накуп доста нови хора, трябва време за сработването им и за да стигнем желаното ниво, е нужна промяна, нужен е респект, отсече благоевградчанинът и отрече твърденията за бой между футболистите на „Вихрен“ след поражението в сряда от „Пирин“ /Рз/, охарактеризирайки ги като „пълни измишльотини“.

Домакините влязоха в двубоя пред близо 600 зрители в Първомай доста по-мотивирани и поведоха в 5-та мин. Шамкалов пусна извеждащ пас към Тачев, който се пребори с Кунчев и на празна врата прати топката в мрежата му. След още 20 минути М. Таушанов напредна отляво, намери Запро Динев, който се стрелна покрай стража и удвои. Гостите отвърнаха с неточен удар на Ат. Димитров с глава. След почивката Динев не успя да центрира към дебнещия около дузпата Тачев, после изневери мерникът на санданската резерва Боузиян. В 90-та мин. Смилков подкоси връхлитащия Тусонджиев в пеналта и реферът Георги Николов назначи дузпа. Ат. Димитров реши да се прави на Паненка и стреля в центъра на вратата, но З. Димитров се усети и спаси, за да даде начало на празненствата по трибуните.

„БЕЛАСИЦА”: З. Димитров, Смилков, М. Георгиев, Костов, Шамкалов, Самарджиев, Бояджиев /65-Марчев/, Кабранов, М. Таушанов /80-Кръстев/, Динев, Тачев/90-Спасов/.

„ВИХРЕН”: Кунчев, Митов, В. Георгиев, Д. Златков, Саватов, Ат. Димитров, Грозданов /46-Тусонджиев/, Д. Петков, Чипилов /61-Боузиян/, Ал. Якимов, Б. Хазуров.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *