Заместник-кметът Христина Шопова поздрави хората с увреждания по повод 3 декември

Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова се срещна с хора от уязвими групи по повод 3 декември – Международен ден на хората с увреждания. Тя ги поздрави от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое име „Пожелавам Ви да сте винаги така усмихнати здрави, щастливи. Поздравявам всички хора, които работят и се грижат за Вас,защото го правят с голямо сърце и желание. Наистина сме им длъжници, трябва и ние да се грижим повече за тях. Ние сме да ви създаваме условия и да се грижим за вас. Със сигурност има още какво да направим, но се стараем, колкото можем. Бъдете здрави и щастливи!  Пожелавам Ви весели коледни празници!“ , каза в част от приветствието си заместник- кметът.

Преди срещата, потребители на социални услуги  в община Благоевград се включиха в шествие, което започна от ул.”Т.Александров”, при Съдебна палата,и продължи до МОЛ „Ларго“. Те пуснаха 60 балона  – бели, зелени, червени –цветовете на трибагреника, във въздуха пред МОЛ „Ларго“. По време на инициативата потребителите и хората, работещи в социалните услуги раздаваха флаери на гражданите, с  послания, които да напомнят за хората в неравностойно положение.

Хората в неравностойно положение имат множество инициативи през декември.

Преди дни представители от Защитено жилище „Струма“ и Защитено жилище „Слънчев дом“ взеха участие в Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс България. Заедно със студенти доброволци участниците играха мини- баскетбол.

Потребители на социалните услуги на община Благоевград взимат и активно участие в Коледния фестивал, организиран от Община Благоевград.  Те ще се включат в Коледна работилница, която ще се проведе на 17 и 18 декември в Градска художествена галерия. Младежите и девойките ще участват и в Коледен базар, който ще се проведе в рамките на три дни- 19-21 декември.  За базара те са  изработили  коледни артикули, подкрепени   в дейностите си  от служителите – социални работници, трудотерапевти, психолози, педагози, възпитатели.

Със събраните средства от коледния базар ще бъдат закупени материали и консумативи за провеждане на трудотерапевтичните занимания  с потребителите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *