Зам. областният управител Р. Цветин със семейството зарадва майка си с подаръци и торта за 77-и рожден ден

Зам. областният управител на Кюстендилска област Райчо Цветин подари цвете в саксия и козметика за 77-ия рожден ден на майка си Калинка Цветина. Съпругата му Емилия и двете им деца се погрижиха за тортата за празника.
Калинка Райчова е родена в с. Вуково, община Бобошево, на 11.08.1941 година, била е дълги години детска учителка в селото и в Кочериново. Отговаряла е и за местната радиоточка, голямата й мечта била да стане геолог откривател, но се пенсионирала като инспектор в местни данъци и такси на община Бобошево.
Покрай празника на майка си Р. Цветин си спомня детството: „Родителите ми са живели на квартира след сватбата, местят се в друга, където съм се родил аз, в трета се е родил брат ми, в четвърта са ни отглеждали, докато почнем училище. После построиха къща със заеми и приятели, и докато отидем в казармата с брат ми, живеехме в две стаи, тъй като нямахме средства да оправим останалите. В тази къща родителите ми посрещнаха две снахи и 5 внучета. Въпреки многото болести майка ми се опитва да се справя сама и не се оплаква“, разказа с вълнение зам. областният управител.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *