Запеканка с броколи и бешамел под хрупкава коричка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
броколи – 150 г
карфиол – 150 г
моркови – 1 бр.
моцарела – 60 г
твърдо сирене – 30 г
галета – 2 с.л.
ЗА СОСА
краве масло – 25 г
брашно – 25 г
прясно мляко – 250 мл
индийско орехче – 1/2 ч.л. на прах
сол
черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разделяме броколите и карфиола на цветчета, а морковите нарязваме на кръгчета.

Бланшираме зеленчуците в подсолена вода за 3-5 минути, отцеждаме много добре и ги прехвърляме във форма за печене.

В малка тенджера или тиган загряваме маслото, добавяме брашното и след минута – млякото.

Овкусяваме със сол, черен пипер и индийско орехче и готвим до сгъстяване.

Махваме бешамела от котлона и добавяме накъсаната моцарела.

Заливаме със соса зеленчуците, отгоре поръсваме с галетата и настърганото твърдо сирене.

Запеканката с броколи се пече в предварително загрята на 190°С фурна за около 20 минути.

Запеканката с броколи и сос бешамел под хрупкава коричка е много вкусна.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *