Необходими продукти:
кайма – 400 г
чесън – 4 скилидки
зелени чушки – 2 бр.
тиквички – 3 бр. (средно големи)
олио – 4 с.л.
ориз – 1 ч.ч.
вода – 2 ч.ч.
яйца – 2 бр.
масло – 70 г
кашкавал – 100 г
магданоз – 1 връзка
сол
червен пипер
Начин на приготвяне:
Загряваме олиото в дълбок тиган и запържваме последователно в него чушките (нарязани на кубчета), чесъна (нарязан на ситно) и каймата. Овкусяваме със червения пипер.
Щом каймата порозовее, добавяме ориза, който запържваме за кратко с останалите продукти. Накрая прибавяме и тиквичките (измити, почистени и нарязани на кубчета) и заливаме с вода. Овкусяваме със сол и оставяме да къкри на среден огън.
През това време запичаме (като бъркаме) 2-те яйца в тиган с незалепващо покритие (без мазнина). Става нещо като диетични бъркани яйца :D.
Когато оризът се свари, го махаме от котлона и добавяме към него яйцата.
Разтопяваме маслото.
Прехвърляме нашата глезотийка в йена. Отгоре нареждаме кашкавала (нарязан на лентички), поръсваме с магданоз (ситно нарязан) и заливаме с кравето масло.
Печем на максимална температура до 15 мин.