Заподозреният за нападенията в Нова Зеландия се изправи пред Темида

Заподозреният за нападенията в Нова Зеландия Брентън Тарант беше изправен пред съда по обвинение в убийство, съобщи Франс прес.  Той не поиска да бъде пуснат под гаранция и ще остане в затвора до следващото изслушване, което ще бъде на 5-и април. 

Съдебното заседание беше закрито за публика, но пред сградата на съда беше пълно с журналисти. Заради засиления медиен интерес тя беше охранявана от въоръжена полиция.

По-рано на специална пресконференция новозеландският премиер Джасинда Ардърн каза, че заподозреният е разполагал с малък арсенал от оръжия и е притежавал валидно разрешително, получено в края на 2017 година. Според нея законите за носене на oръжие в страната трябва да бъдат променени. Ардърн каза още, че мъжът е пътувал по света, но не е бил под наблюдение нито на австралийските, нито на новозеландските служби:

„Този човек не е бил в списъка за следене на австралийското или новозеландското разузнаване. Пътувал е до редица страни, за определени периоди е в бил Нова Зеландия или извън нея, но в понеделник ще поискам службите да се съберат, за да проследят естеството на пътуванията му.“

Междувременно в Нова Зеландия започнаха погребенията на жертвите, а турската страна стартира разследване след като стана ясно, че заподозреният е бил няколко пъти в страната, съобщи пред Франс прес турски представител, пожелал анонимност.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *