Започна изслушването на Мария Габриел в Европарламента

Започна изслушването на българския кандидат за еврокомисар Мария Габриел в Европарламента. Тя е сред първите трима, предложени за новата Европейска комисия, които ще отговарят на въпроси на евродепутати. За Габриел е предвиден ресор „Иновации и младеж”, което означава, че тя ще отговаря на въпросите на две комисии в Европарламента – тази по „Образование и култура”, и Комисията по индустрия, изследвания и енергетика.

Във встъпителните си думи Мария Габриел благодари на Европейския парламент за работата по десетки цифрови досиета.

„Изказвам благодарност към Европейския парламент и към за всички, с които работихме много дни и нощи за цифровите досиета. Работата си заслужаваше. Отправям думи на благодарности към българското правителство и към премиера Бойко Борисов, за да бъда номинирана. Благодаря и на Урсула фон дер Лайен за това, че обедини иновацииите и научните изследвания с образованието, културата и младежта”, каза Габриел.

„Радвам се, че много от инициативите ми от предишния ми ресор, с този ще могат да постигнат нови измерения. Ще разчитам на вас да бъдем съмишленици в целта да постигнем ниво, което да бъде на висотата на очакванията на младите хора”, каза още Мария Габриел, цитирана от Нова телевизия.

Тя беше категорична, че ще остане вярна на подхода хората да са в центъра на политиките.

loading...



Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *