Започна изтеглянето на автобуса-ковчег от Искърското дефиле

Временно е ограничено движението по път II-16 Своге – София в двете посоки поради извършване на оглед от прокуратурата на мястото на тежкото пътно-транспортно произшествие от събота и изтегляне на катастрофиралия автобус. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Движението се осъществява по обходен маршрут: път III-164 Своге – Искрец – път II-81 Костинброд – София.

От днес разследването е поето от служители на Националната следствена служба. Цял ден те правят детайлен оглед на мястото на инцидента, за да установят точните причини за катастрофата, пише блиц.

Както вече е известно водещи са 3 версии – поведението на водача на автобуса – установено е, че е карал със скорост 52 км/ч при разрешени 40 км/ч, при това в лоши метеорологични условия; действията на фирмата превозвач – т.е. техническото състояние на автобуса, който не е имал валиден технически преглед, а освен това не е било уведомено за въпросния курс, както е по правилник; и състоянието на пътната настилка – за нея е имало няколко предписания от АПИ, станали са и няколко пътнотранспортни произшествия на мястото.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *