Топ теми

Започна ремонтът на пътя Поленица – Джигурово

Символично начало на строително-ремонтните дейности по реконструкцията и рехабилитацията на пътя, свързващ с. Поленица и с. Джигурово, беше поставено днес.

Символичната „първа копка“ за строително-ремонтните дейности по реконструкцията и рехабилитацията на пътя, свързващ с. Поленица и с. Джигурово, бе направена днес от кмета на община Сандански Атанас Стоянов, председателя на Общински съвет Георги Батев, архиерейския наместник иконом Георги Танчев и представител на фирмата-изпълнител.

С изпълнението на проекта един от натоварените пътни участъци в община Сандански, основна транспортна връзка между селата Поленица и Джигурово, ще бъде ремонтиран и рехабилитиран.

Общата дължина на пътния участък е 2410 м, от които ще бъдат ремонтирани 1650 м, които са в лошо състояние и пътната настилка е компрометирана.

Договорът за безвъзмездна финансова помощ беше подписан между община Сандански, Държавен фонд „Земеделие“ и Местна инициативна група – МИГ Сандански и ще бъде финансиран от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.“.

Общата стойност на строително-монтажните работи е 479 763 лева без ДДС, като финансирането от Държавен фонд „Земеделие“ е 265 478 лв. без ДДС, а от община Сандански 214 284 лв. без ДДС.

Изпълнител на строително-монтажните дейности е „Растер – юг“ ООД, а срокът за приключването им е 300 календарни дни.

Проектът предвижда частични ремонти на асфалтовата настилка между селата Джигурово и Поленица; почистване на съществуващата настилка; фрезоване покрай бордюри и зауствания; изкърпване на разрушена асфалтова настилка: направа на втори битумен разлив; изкоп за настилка в банкети; оформяне на банкети с несортиран камък; полагане на пътна маркировка и полагане на нова асфалтова настилка в участъците с износена асфалтова настилка.

ИВАН ИВАНОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *