Заработи отделението по инвазивна кардиология в гоцеделчевската болница, поставиха стент на първия пациент – 76-годишна жена

В гоцеделчевската болница „Иван Скендеров“ заработи отделението по инвазивна кардиология. „Първият пациент, на когото е поставен стент, е 76-годишна жена. Екипът от лекари е от софийската болница „Св. Екатерина“, които са на разположение да обслужват пациенти със сериозни сърдечни заболявания от целия район на Гоце Делчев”, заяви за „Струма“ управителят на болницата д-р Петър Филибев.

Припомняме, че новото отделение бе ремонтирано и оборудвано в края на ноември 2020 г., след като общинските съветници дадоха картбланш на управителя на МБАЛ „Иван Скендеров” да подпише договор с лекарите от болница „Света Екатерина“ в София. Договорът предвижда трима инвазивни кардиолози от така известната Чиркова болница заедно с екип от обучени сестри и лаборанти да работят в Гоце Делчев. Една от най-важните клаузи в договора е обучението на местни кардиолози, лекари, медицински сестри и лаборанти, които да могат да предлагат тези толкова важни и нужни специализирани медицински услуги на населението в този отдалечен район на страната, като се има предвид, че инфарктите са главният убиец на хората и всеки седми умира от разрив на сърцето.

С новото високотехнологично оборудвано отделение, осигуряващо диагностика и лечение на сърдечни и периферни съдови заболявания, рисковете от фатален изход за живеещите в региона намаляват.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *