ЗАРАДИ КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ! КПКОНПИ глоби с 10 000 лв. съветника от Сандански Р. Пачов, бил с транспортен бизнес и член на ресорна комисия

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество /КПКОНПИ/ наложи глоби в размер на 10 000 лв. на общинския съветник от Сандански Румен Пачов заради установен конфликт на интереси. Като общински съветник в мандата 2015-2019 г. той бил член на Постоянната комисия по обществен ред, сигурност и транспорт към този Общински съвет. Бизнесът му бил в същата сфера, той бил регистриран и като едноличен търговец с предмет на дейност транспорт и превоз на пътници. За периода 2013-2018 г. притежаваните от него автобуси са обслужвали множество маршрутни линии от общинската пътна мрежа.

Въпреки това общинският съветник е участвал в заседание на Постоянната комисия по транспорт и в приемане на предложение относно утвърждаване на транспортна схема на община Сандански, а след това и в заседанието на Общинския съвет, като е гласувал „за“ тази схема за превоз на пътници. Така е упражнил правомощия в свой частен интерес – част от автобусните линии са обслужвани по договор от него самия като едноличен търговец.

След установения конфликт на вчерашното си заседание КПКОНПИ е взела решение да наложи глоби на Румен Пачов с общ размер на 10 000 лв. Бизнесменът, който е съветник от ЗС „Александър Стамболийски“, в момента също е член на Постоянната комисия по обществен ред, сигурност и транспорт, чийто председател е Антон Цанев.

По повод наложената му глоба, за която научи репортер на „Струма“, Румен Пачов заяви следното: „Не съм бил в конфликт на интереси, тъй като преди това съм подал декларация, че няма да участвам в обсъждането на транспортната схема. Заради това съм спокоен и ще обжалвам глобата в съда, и съм убеден, че ще падне“.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *