Заради липса на клиенти наематели в ГУМ – Дупница обявяват тотална разпродажба и напускат, оставащите се страхуват магазинът да не фалира

Наематели започнаха да затварят щандовете си в ГУМ – Дупница и напускат. Тези, които остават, се страхуват най-големият магазин в града да не фалира и затвори, а те да останат без доходи.  

Една от наемателките, възрастна жена, обяви тотална разпродажба на щанда си за кожени изделия, чанти, ръкавици и заяви: „Сама реших и напускам щанда“.

Съседката й по щанд Йорданка Шопска, която продава домакински електроуреди, заяви пред репортер на „Струма“: „Преди дни ГУМ отвори, след като два месеца беше затворен заради пандемията. Клиенти няма. По празниците около Коледа и Нова година хората си напазаруваха каквото им трябва от големите вериги магазини, защото ние не работехме заради локдауна. Тях не ги затвориха. Сега, когато ни разрешиха да отворим, влиза по някой клиент, но те са повече за китайските магазини на втори и трети етаж, нас ни подминават”, заяви Й. Шопска и допълни: „Упорито се коментира, че ще затворят магазина. Ние сме в неведение дали да останем, или да си тръгнем, преди да са го затворили. От общината в момента не ни искат наем, но ние плащаме осигуровки, данъци. Те си вървят всеки месец, а оборот няма”, заяви Йорданка Шопска.

Както „Струма“ писа, на заседание на ОбС беше взето решение наемателите на ГУМ  да не плащат наем 1 месец след като отворят. Тогава на дебата присъства и управителката на ГУМ Цветанка Вуковска, която заяви, че месечните приходи на магазина са намалели с 2300 лв., но основните разходи се плащат и когато магазинът е затворен. Тогава председателят на ОбС Костадин Костадинов, който беше против да се удължи срокът за неплащане на наем, заяви, че по този начин може да се стигне до фалит на общинското предприятие, което стопанисва ГУМ – Дупница.

На сесията на ОбС беше изтъкнато, че наемателите са с договори от 10 г., които са преподписани с анекси, без наемите да са вдигани през тези 10 години, което също бе отчетено в полза на търговците.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *