Заради счупена ръка на заседател отложиха финала на делото срещу ексглавната счетоводителка на община Дупница за присвояване на 20 000 лв.

След 7-годишна съдебна сага на финалната права делото срещу бившата главна счетоводителка в община Дупница Йорданка Бързакова беше отложено за септември, оказа се, че един от съдебните заседатели счупил ръка и бил в болнични.

Адвокатът на Бързакова Иво Гърнев издаде някои факти по делото за присвояване на 20 000 лв., заведено от общината срещу Йорданка Бързакова, която беше главен счетоводител по време на управлението на Атанас Янев: „В хода на разследването бяха разпитани много служители в общината. Стана известно, че в края на мандата, буквално в последните дни, от общината са изплатени 100 000 лв. на малки фирми за коситба на трева например и за други дребни услуги. Голяма част от тези пари са изразходвани  за парк „Рила“. Два дни всички в счетоводния отдел са писали разходни ордери. Наложи се да търсим фирмите, получили пари от общината. Някои от тях не водеха никакво счетоводство, но собствениците им заявиха, че са получили съответните средства от общината. Грешката и престъплението на Й. Бързакова е, че като е разбрала, че няма отчетни документи за изплатени пари, е написала разходни ордери за тях. По нареждане на кмета Янев тя е взимала пари от фронт офиса на общината, където се плащат данъци и такси, и извършвала плащания, без средствата да бъдат заприходени в касата. В хода на разследването се оказа, че липсват няколко касови ордера за около 2300 лв. Очаквам оправдателна присъда, но съдът решава“, заяви адвокат Иво Гърнев.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *