Заради хаоса на границата с Гърция! Изпращат комисар Стоян Мандаджиев на ГКПП – Кулата

Утре, 6 юли, директорът на РДГП Смолян комисар Стоян Мандаджиев отива на ГКПП – Кулата. На място той ще даде информация за ситуацията на граничния пункт и организацията на работа на Гранична полиция във връзка с интензивния трафик.

Както struma.bg писа, миналият уикенд беше тежък ден за пътуващите към Гърция. Хората недоволстваха от липсата на организация на движението и чакането с часове да преминат ГКПП – Кулата.

Това наложи нова организация на движението през почивните дни, за да се избегнат километричните опашки от чакащи.

Ще работят всички пет ленти на влизане и на излизане от България. Четири от тях само за автомобили и една за камиони. Автобусите ще се спират на места, на които да не пречат на движението – това ще са островчетата преди тротоарната площ на кабините и паркингите, където допълнителен брой служители с мобилни устройства ще ги проверяват.

Автомобилите ще се проверяват само веднъж – на българска или гръцка граница.

Необходимите документи за бързо преминаване са регистрационен талон на автомобила, личните карти на пътуващите и декларация от отсъстващ родител за деца български граждани, които напускат страната. Изисква се пътуващият с децата родител да носи оригинал на документа, както и копие, което се оставя на ГКПП.

През последната седмица 58 600 превозни средства са напуснали България към Гърция, а 59 000 са влезли в страната. Преминали са около 500 000 души в посока.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *