Зара Павлова, благоевградчанка, участничка в телевизионно кулинарно шоу, в момента готвач в Казичене: Агнешки френч рак (котлети) със сладък картоф, червено зеле, плодово песто и сърцевидни брускети

Необходими продукти за една порция:

* 3 котлета

* 1 сладък картоф

* 1/4 червено зеле

* 1 киви

* 1 зелена ябълка

* 1 малка връзка магданоз

* 1 малка връзка копър

* зехтин, сол и пипер за овкусяване

Начин на приготвяне:

Първо от най-дебелата кожа на котлетите направете чипс. Поставете отрязаната кожа върху добре загрят сух тиган или я сложете във фурна върху хартия за печене, покрийте с друга хартия и я притиснете с нещо тежко, например друга тавичка. Идеята е кожата да не се нагъне и после да се отчупи. Проверявайте я периодично до готовност (трябва да стане твърда).

На добре загрят тиган запечатайте котлета цял – хубаво от всички страни, за няколко минути, докато се зачерви. После го преместете в загрята фурна на около 220-230 градуса и печете 40 минути. Сладкият картоф се нарязва на полумесеци и се пече поръсен с малко зехтин, сол и пипер.

За така нареченото от мен плодово песто, или плодов дресинг, в блендер пасираме плодовете, като обелваме само кивито. Пасира се хубаво заедно с магданоза, копъра и ябълката, прибавяме зехтин, малко сол и пипер. Червеното зеле се запича на загрят тиган, намазваме го с малко зехтин и го запечатваме от всички страни на немного силен огън. Поръсваме с малко сол.

За брускетите омесваме малко брашно със сол, 2-3 лъжички олио и малко хладка вода, може и студена. Като се оформи тестото, разстиламе го и изрязваме формички по желание. Аз предпочитам да са сърчица. Печем с малко зехтин и сол на 180 градуса за няколко минути до готовност.

Когато всичко е готово, нарязваме внимателно котлетите на 3 части, както е показано, и… вкарваме въображението си в чинията.

С тази рецепта спечелих последната кутия на „Мастършеф” преди полуфинала, преди да отпадна, и ви гарантирам, че става страхотно!

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *