Застрахователят на катастрофиралия край Своге автобус: Всички ще получат обезщетения

„Автобусът е застрахован в нашата компания. Непосредствено след инцидента – до няколко часа, наши представители бяха на място, за да съдействат с каквото е възможно. Това обяви в предаването „Тази сутрин” изпълнителният директор на „Лев инс” Павел Димитров по повод тежката катастрофа с автобус край Своге.

Представители на фирмата са били вчера на мястото на инцидента, в село Световрачене, откъдето са повечето загинали и немалко пострадали, и в болниците при ранените.

Въпреки че автобусът не е минал втори технически преглед, то той има застраховка, подчерта Димитров. Той уточни, че компанията действа по израелския пример – още преди финализиране на разследването да отпуснат авансови изплащания за медицински консумативи или лечение.

Павел Димитров даде и телефони, на които пострадалите и близките на загиналите, могат да се свържат със застрахователното дружество: 0800 10 200 и 0899 993 419.

Относно информацията, че в момента се прави одит на застрахователното дружество Димитров отрече да имат проблеми и подчерта, че одитът е свързани със „Зелена карта“ – спорове за обезщетения за катастрофи в чужбина. Компанията е установила със собствени разследвания, че в много от случаите става въпрос за застрахователна измама.

Бившият зам.-председател на Комисията за финансов надзор (КФН) Борислав Богоев коментира казуса „Олимпик”, заради който над 200 хил. автомобили у нас се оказаха без валидна „Гражданска отговорност”.

По думите на Богоев подалата оставка зам.-председателка на КФН Ралица Агайнне си е свършила качествено работата, тъй като проблемите не „Олимпик“ са започнали много пред май 2018 г. Според него подозрение би трябвало да предизвика фактът, че дружеството няма права да упражнява дейност в няколко държави, а единствените клонове на „Олимпик“ са били у нас и в Гърция.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *