Защитник със 160 мача за орлетата подсилва „Кюстендил“, общината налива 350 бона за атака към професионалния футбол срещу едва 120 000 лв. за „Вихрен“

Обединеният ФК „Кюстендил“ направи още един трансферен удар това лято с привличането на защитника Стилиян Николов. 32-годишният бранител носеше екипа с орлето на два пъти в кариерата си – 2014/2017 и 2020/2022, записвайки 160 мача. През втория период на престоя си на ст. „Христо Ботев“ се засече с новия предводител на сините Даниел Младенов, който бързо успя да убеди бившия си съотборник да му се притече на помощ под Хисарлъка, след като преди две седмици скъса договора си с „Добруджа“ и излезе на борсата като свободен агент. Сериозните апетити на кюстендилци за атака към професионалния футбол са подплатени с едни 350 000 лв. общински пари и привличането на познати имена като играещия спортен директор Димитър Илиев, голаджията Александър Александров-Аци, Боян Стойнев, Ахмед Адемов-Пато, Даниел Гогов…

Макар и без амбиции за прогрес на по-горно ниво, „Банско“ също разчита на солиден бюджет от общината в размер на 300 000 лв. Финансовата инжекция от данъкоплатците за каузата на кюстендилци и на козлите рязко контрастира със ситуацията във „Вихрен“. Големият претендент за промоция може да разчита на едва 120 000 лв. подкрепа от местната власт и ако спонсорът Коко Динев отново реши да врътне кранчето, еделвайсите със сигурност ще увяхнат в селската група. Сравнението със съседите от Петрич сочи четирикратно по-голям бюджет, осигурен от градските управници още от 2016 г., независимо дали „Беласица“ играе във Втора или Трета лига.


По този показател сред скритите фаворити се нарежда гравитиращият около зоната на изпадащите на Югозапад в предната кампания „Оборище“. Преди броени дни касираните избори бяха спечелени от таекуондиста Желязко Гагов, който калкулира за финансирането на футболния клуб впечатляващата сума от 400 000 лв. Тя се формира от равните вноски по 200 бона на общината и на подсигурената пак от нея местна компания спонсор.

В отминалия шампионат конкуренция на „Миньор“ правеха „Вихрен“ и „Чавдар“, които обаче не издържаха на темпото и на общинската субсидия за чуковете. Санданчани нямаха достатъчно паричен ресурс за по-класни играчи. Лесничеите пък потеглиха с едномилионен бюджет, но след изборите дойде нов кмет и отборът не можа да завърши първенството, а сега му предстои заточение в областните групи с изцяло нов състав.

ТОНИ КИРИЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *