Защо винаги трябва да солите водата за паста

Ако сте израснали, готвейки заедно с вашата баба, тогава може би вече знаете тайната на идеалната паста, а именно, че водата винаги трябва да е „солена като морето“. И да, наистина това е ключът към приготвянето на страхотна паста.

Защо солим водата за паста?

Осоляването на водата е първата и може би най-важната стъпка към страхотната паста. Ако някога сте пропускали тази стъпка, може би сте забелязали, че крайното ястие не е било идеално.

Научно казано, има само една основателна причина да осолявате водата за паста – тя подправя равномерно отвътре навън самото тестено изделие. В кулинарното училище обучаващите се готвачи се учат да подправят ястието си малко по малко от първата стъпка – само така могат да се изградят постепенни, по-сложни вкусове.

Колко сол?

Повечето експерти препоръчват една голяма супена лъжица сол на килограм суха паста. Опитайте водата, след като солта се разтвори – трябва да има солен вкус, но не и твърде солено.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *