Защо извратеният секс е полезен?

След истерията по еротичната трилогия „50 нюанса сиво“, в различни страни по света, започнаха да излизат редица проучвания на тема нестандартен и дори извратен секс и какви личности са хората, които го предпочитат. Оказва се, според изследване на Американския журнал за сексуална медицина, че двойките, които практикуват по-различни сексуални практики като садо-мазо например, са по-отворени един към друг и си имат повече доверие. В сравнение с тях, двойките, които правят обикновен секс, без играчки, известен като „ванила секс“, са по-невротични и затворени.

Проучването, довело до тези изводи е направено сред 902 души. Тези, които открито признавали за странните си увлечения в леглото като страст по белезници, секс играчки, връзване, всъщност били много по-спокойни като личности, уверени в себе си и във връзката с партньора си. Именно тази откритост на сексуалните желания и честното им признаване ги правели по-успешни във взаимоотношенията им с други хора.

Изводът от цялото изследване е, че колкото по-отворени сме в своята връзка и признаваме своите фантазии на глас и ги осъществяваме, толкова това ни прави по-спокойни и балансирани. Не е задължително да обичате извратен секс, за да придобиете това спокойствие във връзката си, но ако имате съкровени желания, които не споделяте с половинката, по-добре е да започнете…

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *