Защо мъжете изневеряват

Общественото мнение, често подкрепено и с някакви проучвания, гласи, че мъжете са предимно полигамни. Защо им е толкова трудно да останат верни?

Ето една анонимна изповед на един мъж, която може да се определи като шокираща с откровеността си.

Защо изневерявам?

Защото изневярата изостря паметта. Всичко отива на заден план, когато видя голия гръб на непозната жена. Това е най-честният избор, който мога да направя. Въпреки всички правила, за които се преструвам, че ги следвам. Противно на здравия разум и мъдростта на годините, в този момент не съжалявам.

Смята се, че мъжете кръшкат, защото имат тази възможност. Вярно е, че измяната е лесна, почти не остават и доказателства. Трябва просто да избереш времето и да изберете правилното място за срещи. Като цяло изневярата е много лесно да се скрие. По-често, отколкото всеки човек може да признае, тя няма последствия.

Но мъжете изневеряват не защото могат, а защото трябва, те се нуждаят. Тя ни кара да се променяме отново и отново. Сексът не трябва да бъде предварително планиран, това не е история за двама души, които са предназначени да се срещнат в тъмната нощ, това е въпрос на случайност.

Вероятно знаете, че любовта за цял живот е лъжа. Това не означава, че не сте способни на любов, не означава, че не искате това, което любовта или дори бракът може да ви предложи. Парадокс. Вие живеете в съответствие с вашите вярвания, но трябва да се приспособите към една обща лъжа.

И трябва да следвате правилата. Струва си да спим само с тези, които поемат същите рискове. Офис романтиката я загърбете, не флиртувайте там, където си вадите хляба. Не се хвалете за връзката си със знаменитост. Стойте далеч от жените на приятели. Ако имате любовница в друг град, тогава не го посещавайте само за секс. Тези правила са плод на опит!

Вкъщи внимавам за семейните задължения. Това е нещо като тест, а мъжете се нуждаят от тестове. Лоялността също е тест, с който се сблъсква човек с неговите собствени инстинкти и заглушава всяко чувство за победа. Бракът отнема на човек всичко, което някога е знаел за себе си. И някои хора преминават този тест. Те успяват. И обичам да слушам техните глупости. Всички тези разговори и твърдения като „Много обичам жена си“ по време на партита и сбирки… Аз не се намесвам, мъжете не се карат за такива неща.

Аз също обичам жена си, но това не засяга никого. И по правило най-много крещят тези, които се отбиват по пътя към къщи в стриптийз клуб, гледат порно в своите офиси и периодично посещават сайтове за запознанства. Не правя нищо подобно. Семейният ми живот е прекрасен, фокусиран съм върху него. В известен смисъл това е така, защото не се страхувам да изневеря.

Измяна е, когато тялото утвърждава своето превъзходство над душата, триумф на генетичната нужда, победата на желанието над задължението.

Това не означава, че изневярата е нещо добро и аз агитирам за нея. Не ме интересува как живеете. Просто обяснявам защо мъжете изневеряват. Това е следствие от инстинктивния отказ да пожертваме собствените си нужди в името на остарели разбирания за брака.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *