Защо не трябва да си държим лактите на масата, докато се храним

Още от деца се опитват да ни научат на обноски по време на хранене. Впечатлението, което правим на околните докато похапваме, често влияе на оценката им за нас. Интересното е, че тук унифициран модел за целия свят няма – добрите маниери се различават в зависимост от културата и националността. Етикетът на масата всъщност показва легитимни начини за изразяване на удоволствието от храненето, съобщават от foodpanda, цитирани от Дарик. Преди време задължителните правила на масата са били много строги, но времената се менят, а заедно с тях се променят и начините да показваме добри обноски.

Правилото „без лакти на масата“ е наложено през Средновековието, защото масите са били много претъпкани и така се е спестявало място.

Правилото за издърпване на стола на жените е било инициирано не защото жените са безпомощни, а защото роклите им били огромни.

В зависимост от начина, по който сме поставили ножа и вилицата в чинията си, ние даваме сигнал на обслужващия персонал за бъдещите си намерения – дали ще продължим да се храним или не, както и дали храната ни е харесала.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *