Топ теми

Защо не трябва да ядем джинджифил и чесън?

Пандемията от новия коронавирус създаде огромен интерес към корена от джинджифил, а и цената му скочи както никога досега. Мнозина са наясно с неговите полезни свойства за имунитета. 

Почти същата популярност има чесънът, който от десетилетия спасява много хора от болести.

За някои хора обаче консумацията на джинджифил или чесън може да бъде неприятен, а и дори опасна.

Така че, въпреки полезните свойства на джинджифила, този пикантен продукт за хора с функционална диспепсия може да донесе болка в стомаха, а за тези, които имат рефлукс (киселини и оригване) и хемороиди, могат сериозно да влошат симптомите.

Чесънът също се счита за един от основните провокатори на киселини. Също така той има холеретичен ефект, така че ако страдате от холелитиаза и консумирате чесън, ще се увеличи рискът от обостряне на състоянието.

Освен това, при обостряне на гастрит и колит, чесънът може да бъде опасен, тъй като може да провокира възпаление на стомашно-чревната лигавица, пише zdrave.to.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *