Защо някои жени не могат да се разделят с мисълта за него

След края на една връзка, всяка жена се възстановява по различен начин. При някои възстановителният период е сравнително кратък, докато за други е трудно да се разделят с мисълта за бившия си партньор. Защо се случва това?

Вродена несигурност
Това е характерно за хората, които страдат от по-често от тревожност и по-често са имали несполучливи любовни връзки. Те изпитват затруднения при балансирането, когато бъдат изоставени от половинката си. Имат усещането за безпомощност, безнадежност, губят вяра в любовта. Често са неспособни да функционират и не вярват, че биха могли да се справят с тази раздяла.

Страх, че няма да намерим отново идеалната връзка
Когато най-накрая сме попаднали в перфектната връзка, но в даден момент половинката ни остави, ние може силно да се отчаяме, че никога повече няма да намерим такава прекрасна любов. Това усещане е характерно за хората, които в любовта са били по-често даващи, а не толкова получаващи. Те мечтаят за грижовен и надежден партньор, и когато го намерят, влагат всичките си усилия, за да не го загубят. За съжаление, често не забелязват предупредителните знаци на партньора си.

„Травма“ на изоставяне в детството
Нашето детство, отношенията ни с родителите ни, тяхната връзка помежду им, играят съществена роля в оформянето на любовния ни живот на по-късен етап. Много често, ако човек като дете е бил изоставен от единия родител, имало е развод в семейството, загуба на родител, той развива определен страх. Страхът да не бъде изоставен от половинката си, дори и да няма такива предпоставки. Този му страх често пречи и на самата връзка и ако се стигне до раздяла, той се нуждае от повече време, за да може емоционално да се раздели със спомените за половинката си.

Страх от самота
Нещо, което пречи за създаването на стабилна връзка. Страхът от самотата ни кара да използваме всякакви методи, дори манипулативни, за да задържим половинката си. Често от малките ситуации правим големи проблеми. Стигне ли се до раздяла, трудно успяваме да се разделим емоционално с половинката си.

Неумираща любов
Някои хора силно вярват, че могат да обичат половинката си до края на живота си, дори и връзката им да е приключила. Това не само им пречи да се разделят с мисълта за бившия си партньор, но ги затваря емоционално за нова любов, което ги обрича на самота за дълъг период от време.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *