За пет минути на терена най-младата футболна националка от „Спортика“ предотврати два гола на арменките в евроквалификация

За пет минути на терена най-младата футболна националка от „Спортика“ при жените Гергана Халянова предотврати два гола в българската врата в европейската квалификация срещу Армения, която селекцията на Силвия Радойска спечели с 3:1 за втората си победа в групата след минималното 1:0 над Казахстан на старта на кампанията. Тийнейджърката влезе на смяна в заключителната част на двубоя при резултат 2:1 в момент, в който домакините бяха набрали скорост след гола на Ани Сафарян в 75-та мин. За малкото време в игра Халянова защити мрежата на лъвиците, като първо изби точно насочената топка с глава от самата голлиния, а впоследствие спря с безупречен шпагат пробив на противничка, която беше на крачка от нахлуване в наказателното ни поле. Вдъхновен от намесите на своята възпитаничка, треньорът на благоевградския тим Радослав Креснички изригна с кратко, но емоционално слово в социалните мрежи. „Страст, любов и много класа, Гергана Халянова. За 5 минути толкова, но както е казал великият доктор Ангелов, „никой не може да спре прогреса“ и „Спортика“ ще продължава да пише история на футболен Благоевград. Скоро ще завъртим колелото и с други момичета, които заслужават шанс… Но всичко с времето!!!“, написа бившият футболист на орлетата.
Трите точки в арменската визита донесоха с точния си мерник Лора Петрова /11/, Кристиана Караивановаа /25/ и Александра Янева /90+2/, а отборът ни е на 2-то място в класирането след безпогрешния тим на Румъния, който върви уверено към еврофиналите. Утре от 20.00 ч. българките посрещат казахстанките на стадион „Александър Шаламанов“ в София.
БЪЛГАРИЯ: Роксана Шахънска, Яница Иванова (46 – Бианка Демирова), Нора Димитрова, Йоана Станкова, Александра Янева, Симона Петкова (64-Антония Ангелова), Лора Петрова, Леонора Желева (64-Преслава Йорданова), Кристиана Караиванова (85-Гергана Халянова), Полина Ръсина, Евдокия Попадинова (90+2 -Никол Диманова).
СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *