За 281 лв. съпругата на общинския съветник Кр. Роячки – Ивана, нае за 5 г. барчето до централния вход на театъра

Съпругата на общинския съветник от ГЕРБ и председател на Комисията по икономика и приватизация към ОбС – Благоевград Красимир Роячки – Ивана, ще стопанисва барчето до централния вход на Драматичен театър „Н. Вапцаров“ през следващите 5 години. Това стана ясно вчера на търг в театъра, председателстван от зам. директора по административната част Валери Миленков. Началната цена на търговския обект бе 250 лв., като тя не включва цената за ползване на тротоарно право на площада.

Фирма „Роячки“ ЕООД, която до 2015 г. бе на общинския съветник, бе единствен участник в търга за отдаване под наем на помещението от 10 кв.м във фасадната част на храма на Мелпомена в областния център на Пиринско. Офертата на Ивана Роячка бе за 281 лв. месечен наем и заради липсата на конкуренция тя бе обявена за победител на търга.

Новата наемателка на кафенето работи в банков клон срещу сградата на хотел „Ален мак“. За площта на площада пред театъра, която Роячки ще ползват да разположат маси и столове, ще плащат допълнително на общината по 8,40 лв. с ДДС на кв.м заета площ. Заради липса на интерес от страна на бизнеса се провалиха търговете за отдаване под наем на други две помещения на театъра.

Клуб-ресторант „Мелпомена“, който е в сутерена на сградата на театъра с площ 108 кв.м, бе обявен за 450 лв. Кафе-сладкарницата и складовите помещения в подплощадното пространство, за които наддаването трябваше да започне от 3300 лв., преди 5 години се стопанисваха от Роячки. Семейството държеше 10 г.  заведението, което по тяхно време носеше името „Бакарди“.

На прощалния купон в средата на февруари 2014 г., преди да го отстъпят на следващ наемател – софийска фирма, бяха потрошени маси, столове и дори част от тавана.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *