Здравната инспекция в Благоевград с последни новини

Заболеваемостта от грип и остри вирусни инфекции в Благоевградска област намалява, съобщиха вчера от Регионалната здравна инспекция. Грипната епидемия в община Благоевград остава в сила, здравните специалисти очакват до средата на следващата седмица обстановката да бъде овладяна след предприетите действия.

В детско отделение на благоевградската болница се лекуват 25 деца с усложнения от вирусна инфекция. Основна група са деца от кърмаческа възраст до 4-годишни. Вътрешно отделение на МБАЛ – Благоевград също е пълно с болни с белодробни усложнения.

„Разпоредените противоепидемични мерки в община Благоевград остават в сила, прегледите на болните с оплаквания от грипен вирус трябва да се извършват по домовете от общопрактикуващите лекари”, каза директорът на „Надзор на заразните болести“ в Пиринско д-р Веселка Мончева. Тя уточни:

„Завишаване на заболеваемостта от грип не се наблюдава на територията на Благоевградска област. Епидемичните стойности в сравнение с предходната седмица в община Петрич са спаднали на 110 заболели на 10 000 души. В община Белица също няма завишаване, там достигнатите епидемични стойности от 180 души на 10 000 население към момента са 150. В общините Сандански и Гоце Делчев обстановката е спокойна, заболеваемостта от грипен вирус е под 50”.

Здравните експерти контролират спазването на противоепидемичните разпоредби, дадени за детските градини, там се наблюдава отлив на присъстващи деца през изминалата седмица.

Вчера бе първият учебен ден след обявената грипна ваканция в Благоевград, училищни директори поясниха, че няма отсъстващи ученици.

СЛАВА ИВАНОВА

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. пешо

    „…училищни директори поясниха, че няма отсъстващи ученици. “ хахахах. ние в нашия клас сме 15 от 27 – те викат няма отсъстващи

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *